GARANTIA CALITATII


VERIFICAREA CALITATII

Verificarea calitatii cauciucului poliuretanic se face pe loturi. Se intelege prin cantitatea de cauciuc poliuretanic obtinut din acelasi lot de materie prima de baza.

RIGORILE CALITATII

Produsele (reperele) livrate trebuie sa corespunda conditiilor prevazute in contract privind forma, dimensiunile, valoarea caracteristicilor.

Se efectueaza un numar de 3 verificari pe lot, pentru fiecare caracteristica.

PROBELE PRELUATE PENTRU VERIFICAREA CALITATII
  1. Pentru efectuarea incercarilor, se folosesc epruvete cu forma si dimensiunile prevazute in standardele mentionate in tabel cu observatia ca aceste epruvete pot fi tratate termic, in aer cald la temperatura de 110 gradeC, timp de 24 de ore.
  2. Pentru incercarile mentionate in tabel la nr.crt.2,3 epruvetele se confectioneaza de catre producator in acelasi timp si cu aceeasi tehnologie ca si reperele destinate livrarii.
    Pentru verificarea duritatii, epruvetele se obtin prin turnarea materialului pentru polimerizare direct, in matrite, de forma si dimensiunile prevazute in STAS 5441/2-74 in acelasi timp si cu aceeasi tehnologie ca si reperele destinate livrarii.
  3. Epruvetele, pentru oricare din verificarile prevazute in tabel, se pot livra clientului la cerere, odata cu reperele comandate, contracost.

AMBALARE

Produsele din cauciuc poliuretanic se ambaleaza individual sau colectiv (in functie de marimea lor) in pungi de polietilena.

MARCARE

Fiecare ambalaj este marcat de o eticheta in care sunt trecute toate datele necesare pentru depozitarea si transportul produsului in cele mai bune si sigure conditii.

DEPOZITARE

Ambalajele continand repere din cauciuc poliuretanic trebuie pastrate in locuri ferite de umiditate sau de razele solare directe.

TRANSPORT

Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii de manipulare si predare a produsului comandat.